Bij de productie van jeans, worden vele liters water gebruikt en vervuild. Van het telen van de katoenplant, waarvoor gemiddeld 150 bolletjes nodig zijn voor 1 jeans, tot aan het verven en wassen van jeans. Gemiddeld wordt voor een jeans 7000 liter water gebruikt.

Met deze belasting voor het millieu gaan we lichtvoeting om, aangezien we al in Nederland alleen, 14 kilo per jaar, per persoon aan textiel weggooen. T-shirts, blouses en ook de vertrouwde jeans. Een deel ervan wordt gescheiden en verwerkt en kan opnieuw ingezet worden. Een ander deel komt tussen het restafval in en belandt in de verbrandingsoven. (bron: milleucentraal.nl)

Als een van de weinige in Nederland produceert MEEETJE tuin- en meubelstoffering van gerecycled textiel. Dankzij Joan Smaal Textielrecycling BV, maken wij gebruik van kleding en textiel, welk niet geschikt is voor een tweede leven als kledingstuk.

MEEETJE is een Nederlands product. Wij verwerken onze stoffen zelf in ons eigen altelier. Ieder kledingstuk wordt handmatig gesorteerd en op maat gesneden. Vervolgens worden de producten met de hand vervaardigd.

Onze stoffen zijn voorzien van een vuil- en waterafstotende biologische coating. Welke bij tuin- en meubelstoffering belangrijk is voor een langere levensduur.

Graag nodigen wij u uit, voor een bezoek aan onze webshop.